Overzicht makelaars
Makelaars tarieven
Makelaar zoeken:
 
[uitgebreid zoeken]
Home
Rekenmodules
De makelaar
Aankopen
Verkopen
Kosten Koper
Woning huren
Waarde woning
Courtage Makelaar
Makelaarsjargon
Franchise
Onderhandelen
De notaris
Taxatierapport nodig?
Hypotheek nodig?
Makelaars nieuws
Links
Aanmelden
Makelaar zoeken op regio:
Login makelaars  Tarieven makelaarsMakelaar zoekenInformatie  
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning

Makelaar inschakelen bij de verkoop van uw huis

In ruil voor zijn deskundigheid brengt de makelaar een vergoeding in rekening. Daarom bent u in sommige gevallen beter af wanneer u geen gebruik maakt van de diensten van de makelaar. Wanneer u zelf over voldoende kennis en vaardigheden beschikt kunt u overwegen geen makelaar in te schakelen.

Verkopende makelaar
Een makelaar kan ook ingeschakeld worden bij de verkoop van een woning. In dat geval zorgt hij ervoor dat de woning onder de aandacht van potentiële kopers komt. Dit kan door middel van een bord in de tuin, fotopresentaties in de etalage, advertenties en uitwisselingssystemen met andere makelaars. Daarnaast coördineert de makelaar de bezichtigingen van de woning en de onderhandelingen met de aankopende partij. Tevens zorgt hij meestal ook voor de verdere administratieve afhandeling van de koop. Ook hier vraagt de makelaar een courtage voor, welke gemiddeld ligt op 1,85% (excl. BTW).

Wat doet een makelaar voor u als verkoper?
De makelaar kan u ook het hele verkoopproces van uw woning uit handen nemen. Alles wordt dan voor u geregeld. De meeste makelaars geven er de voorkeur aan om het hele verkoopproces uit te voeren. De volgende zaken kan de makelaar voor u doen:
  • De makelaar kan u aan de hand van de staat van uw woning adviseren over een goede vraagprijs.
  • In overleg met u, kan de makelaar een goede verkoopstrategie bepalen. En vervolgens de woning plaatsen in advertenties en op internet.
  • De makelaar kan actief op zoek gaan naar kopers
  • De makelaar kan potentiële kopers begeleiden bij bezichtiging
  • De uitvoering van onderhandelingen over prijs en contract kunt u toevertrouwen aan de makelaar.
  • Het uitwerken en verzorgen van het verkoopcontract kunt u overlaten aan de makelaar.
Tarief makelaar exclusief advertentiekosten
Een makelaar bepaalt zelf zijn tarieven en de diensten die daarbij zijn inbegrepen. Voorkom misverstanden door vooraf duidelijke afspraken te maken over de courtage en de diensten die daarbij zijn inbegrepen. Omdat makelaars advertentiekosten vaak nog apart in rekening brengen, is het verstandig om af te spreken dat de makelaar alleen in overleg met u advertenties plaatst. Zo hebt u zelf de advertentiekosten in de hand.

Makelaarsland Webmakelaardij Erkende Taxateurs