Overzicht makelaars
Makelaars tarieven
Makelaar zoeken:
 
[uitgebreid zoeken]
Home
Rekenmodules
De makelaar
Aankopen
Verkopen
Kosten Koper
Woning huren
Waarde woning
Courtage Makelaar
Makelaarsjargon
Franchise
Onderhandelen
De notaris
Taxatierapport nodig?
Hypotheek nodig?
Makelaars nieuws
Links
Aanmelden
Makelaar zoeken op regio:
Login makelaars  Tarieven makelaarsMakelaar zoekenInformatie  
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning

NVM Makelaars (Nederlandse vereniging voor makelaars)

Meerwaarde van een NVM makelaar
Sinds de beschermde titel van makelaar is afgeschaft, mag iedereen zich makelaar noemen. Een makelaar of vastgoeddeskundige met het NVM-logo garandeert een aantal zekerheden. De NVM investeert namelijk voortdurend in de deskundigheid van de beroepsgroep. Dit doet zij onder meer door permanente educatie van haar leden verplicht te stellen. Zo moet ieder lid voldoen aan hoge opleidingseisen. Het NVM-lidmaatschap houdt ook in dat leden zich dienen te houden aan de NVM-erecode. Deze code is gezamenlijk vastgesteld door de NVM-leden. Hierin staan afspraken op het gebied van deskundigheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid. De interne rechtspraak van de NVM zorgt ervoor dat NVM-leden aan de kwaliteitsnormen voldoen. Van alle beëdigde makelaars is 80% lid van de NVM. Het lidmaatschap is niet voor een kantoor af te sluiten. Men is altijd lid op persoonlijke titel.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen. NVM is de grootste Nederlandse branche-organisatie op het gebied van de makelaardij en in management van onroerende goederen. Ruim 4000 makelaars en vastgoeddeskundigen verdeeld over 26 afdelingen en 2100 kantoren hebben zich bij de NVM aangesloten.

Wat zijn de tarieven die een NVM makelaar berekent voor zijn diensten?
De NVM kent geen (advies)tarieven of richtlijnen voor het berekenen van courtage, taxatiekosten, kosten voor beheer, enz. De makelaar bepaalt zelf zijn tarieven. Tarieven kunnen derhalve per makelaarskantoor verschillen. Dit betekent voor u dat alvorens u opdracht gaat geven aan een makelaarskantoor u voor uzelf op een rijtje moet zetten welke diensten u van de makelaar verwacht en vervolgens met de makelaar bespreekt welk tarief daar aan vast zit.

Waar kan ik terecht met een klacht?
Wanneer u een klacht heeft over het handelen van een NVM makelaar, is het gebruikelijk dat u hierover de makelaar zelf schriftelijk aanspreekt. De NVM hanteert het standpunt dat klachten over een makelaar of diens kantoor in eerste instantie door de makelaar zelf dienen te worden beslecht. Komt u er met de makelaar niet uit, dan kunt u de correspondentie vervolgens voorleggen aan de NVM, afdeling Consumentenvoorlichting. Deze afdeling kan u informeren over wat u van een NVM makelaar mag verwachten en over de mogelijkheden om binnen de NVM over uw klacht of geschil een oordeel te krijgen. U kunt uw klacht, inclusief alle correspondentie en aanvullende stukken dan richten aan:

Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM
Afdeling Consumentenvoorlichting
Postbus 2222
3430 DC Nieuwegein

In het geval dat Consumentenvoorlichting een klacht ontvangt waar niet duidelijk uit correspondentie of andere stukken blijkt dat de kwestie reeds schriftelijk te behandeling aan de makelaar is voorgelegd, dan zal de ontvangen klachtenbrief door Consumentenvoorlichting gebruikelijk eerst ter behandeling aan de makelaar worden doorgezonden. Telefonisch kan afdeling Consumentenvoorlichting eventuele vragen beantwoorden, maar het is niet mogelijk om telefonisch een klacht in behandeling te nemen. Het voorleggen van een klacht dient schriftelijk te gebeuren. Mocht u een vraag willen stellen aan één van de medewerkers, dan kunt u ons op werkdagen bereiken van 9.00 - 11.30 uur op het telefoonnummer: 030-6085189 (€ 0,15 p/m).

Kent de NVM makelaars die gespecialiseerd zijn in? (stad, regio, land, etc)?
Er zijn diverse makelaars bij de NVM aangesloten met een bepaald specialisme. U kunt bij de NVM navragen of het door u gewenste specialisme aanwezig is. De afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM is bereikbaar op telefoonnummer 030- 60 85 189. Ook is het mogelijk om uw vraag per e-mail te stellen: consumentenvoorlichting@nvmorg.nl Vergeet dan niet om het gewenste specialisme en uw adres te vermelden.


Deze informatie is afkomstig van de website van de NVM www.nvm.nl
Makelaarsland Webmakelaardij Erkende Taxateurs